2010. január 27., szerda

Zöldségleves gyorsan, egyszerűen, olcsón



by Eszti

Kicsit csalok, mert ezt a levest párom készítette:), de úgy gondoltam megosztom Veletek, hiszen nem bonyolult.

Hozzávalók:
2*350 g fagyasztott leveszöldség (én spar-ban vettem)
Levestészta (bármilyen fajta jó)
2 gerezd fokhagyma
1 leveskocka
olaj
vegeta
bors

A fagyott leveszöldséget olajon kis ideig közepes lángon dinszteljük. Nem kell puhára, csak addig, míg át nem forgatjuk a meleg olajban és engedni nem kezd a fagyott zöldség. Ezután felengedjük vízzel, amíg el nem lepi a zöldséget. Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a leveskockát, felforraljuk, majd kis lángon főzzük (épp csak gyöngyözzön a levesünk) míg meg nem puhulnak a zöldségek. A fokhagymát megpucoljuk és egészben a leveshez adjuk a forrás után. Mielőtt lezárnánk a levest (kb. 10 perccel előtte), belerakjuk a tésztát ízlés szerinti mennyiségben és megfőzzük. A végén a főtt fokhagymát belepasszírozzuk a levesbe, hogy még több ízt adjon neki.

Tipp:
• Ha kész csipkedettet vagy ahhoz hasonló tésztát akarunk a levesünkbe rakni, érdemes a zöldségek után már hozzáadni, mer nehezebben fő meg mint a hagyományos levestészták többsége.
• Ha túl sűrű a levesünk, adjuk hozzá még vizet és hagyjuk ezt is felforrni. Ha úgy érezzük, fűszerezzük még utána.
• Kóstolgassuk a leves levét, így könnyebben eltaláljuk a fűszerek mennyiségét.
• Természetesen friss zöldséggel a legjobb, ha tehetjük készíthetjük azzal is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése