2010. január 26., kedd

Mennyei cseresznye torta mascarpone ágyon csokoládé öntettel




by Eszti

Ennek a tortának a receptjét egy másik gasztroblogon láttam. A recept alapján próbáltam elképzelni az ízeket, nagyon íncsikandónak gondoltam, de alábecsültem valamit, mert sokkal finomabb mint hittem! És szinte bárki el tudja készíteni, hiszen sütést nem igényel! Ízekre fel!

Hozzávalók:
50-60 dkg kimagozott cseresznye vagy meggy
30 db babpiskóta
1 citrom
150 gramm margarin
tej
250 gramm mascarpone
2 csomag vanilíás cukor
porcukor
étcsoki (olvasztani)

Én meggyel készítettem, mivel fanyarabb ízzel jobban el tudtam képzelni a mascarpone és a csoki kavalkádját. A cseresznyét vagy meggyet sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom. Ha fagyasztott, akkor kiolvasztom, lecsepegtetem és ezután rakom a tepsibe. Megszórom kis cukorral és margarin vagy vajdarabokat szórok rá. Előmelegített sütőben 10 percig 200 fokon sütöm. Eközben elkészítem a tésztát. A babapiskótákat összemorzsolom, belereszelem a citrom héját. Megolvasztom a margarint, hozzáöntöm a babapiskótához és annyi tejet öntök hozzá amennyit felvesz. Ezt összegyúrom egy formázható masszává és kézzel beleformázom egy kerámia piteformába. Én így nem használtam sütőpapírt. A tésztát minimum fél órára a hűtőbe teszem pihenni.
A Mascarponét összekeverem a vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral (én nem sokat raktam bele, közbe meg-meg kell kóstolni, hogy jó legyen). Ha kellően lehűlt a tésztánk, megkenjük a mascarponéval, rápakoljuk a teljesen kihűtött meggyet vagy cseresznyét és leöntjük olvasztott csokival. Nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése